Elektroniska cigaretter i festlokaler

Köp dina elcigg på nätet

I dagens digitala tidsålder har shopping på nätet blivit en integrerad del av vår vardag. Detta gäller även för elcigg, eller elektroniska cigaretter, som har blivit alltmer populära bland rökare. Med ett brett utbud av smaker och modeller tillgängliga online, kan användare enkelt hitta den perfekta enheten som passar deras behov och smak. Att köpa elcigg på nätet är inte bara bekvämt, utan det ger också möjlighet att jämföra priser, läsa recensioner och få tillgång till exklusiva erbjudanden.

Fördelar med att vejpa på festlokaler

När det kommer till festlokaler, oavsett om det är ett bröllop, en födelsedagsfest eller en företagstillställning, är atmosfären av yttersta vikt. Tobaksrök kan lämna en obehaglig lukt, missfärga väggarna och skapa en mindre välkomnande miljö för gästerna. Här kommer elektroniska cigaretter in som en räddare i nöden:

  • Ingen dålig lukt: Till skillnad från traditionella cigaretter, producerar elcigg en ånga som inte lämnar någon bestående lukt. Detta innebär att festlokalen förblir fräsch och inbjudande för alla gäster.
  • Skonsamt för inredningen: Tobaksrök kan missfärga väggar, tak och möbler. Med elcigg undviker man dessa skador, vilket hjälper till att bevara lokalens skick och utseende.
  • Mindre störande: Många gäster kan finna tobaksrök störande eller obehaglig. Elcigg erbjuder ett diskret alternativ som inte stör andra gäster.
  • Ekonomiskt fördelaktigt: Att reparera skador orsakade av tobaksrök kan bli dyrt. Genom att uppmuntra användning av elcigg kan festlokalens ägare spara pengar på lång sikt.

Ecigg har en rad fördelar Elektroniska cigaretter erbjuder en rad fördelar när det gäller festlokaler. Genom att välja att vejpa istället för att röka traditionella cigaretter, kan man skapa en renare, mer välkomnande miljö som alla gäster kommer att uppskatta. Med tanke på de många fördelarna är det klart att elcigg är det smarta valet för dagens festlokaler.


Två Grabbar & Kök

Många drar sig för att hyra festlokal då det ofta brukar resulterar i en ganska dyr nota. Men alla festlokaler är faktiskt inte så dyra som man kan tro! Två Grabbar & Kök är ett bra exempel på en billigare festlokal. Deras festvåning ligger mitt i stan på Norrmalm, vilket är ett utmärkt läge för dig som tänkt bjuda in gäster från flera olika håll. Bara för att den är billig att hyra ska du inte oroa dig för att alla gäster ska få plats. Lokalen är väldigt rymlig och passar perfekt för 50-450 gäster. Den är dessutom väldigt flexibel och kan anpassas inför flera olika sorters evenemang.

När du bokar festvåningen hos Två Grabbar & Kök får du hjälp med att skräddarsy ditt event. På plats fin en riktigt bra ljudanläggning samt dansgolv så att dina gäster kan dansa loss ända in på småtimmarna. Vill du bjuda på mat under ditt event hjälper köksmästaren Johan Tholsby dig att välja rätt meny. Du kan välja mellan buffé och a la carte. Lokalen har dessutom en superfin utsikt.

banner003


Ästad gård

Letar du efter den perfekta platsen för din konferens, ditt bröllop eller för festen? Då får du inte missa att kolla in Ästad gård! Deras lokaler ligger vackert belägna i en fantastisk omgivning, vilket gör att du enkelt kan kombinera nytta med njutning. Detta är plats där du och dina kollegor kan få stämningsfull arbetsro och de erbjuder utmärkta utrymmen för möten och konferenser. På plats finns även ett avkopplande spa och samt tillgång till utmanande aktiviteter. På gårdens restaurang bjuds det på fantastisk god mat tillagad på färska närproducerade råvaror. Ett stort plus i kanten är att du och ditt sällskap kan välja mellan att bo i rum, stuga eller villa då ni besöker Ästad gård. Oavsett vad ni väljer garanteras ni en femstjärnigt mysfaktor. Det låter väl härligt?

Ästad gård har kan stoltsera med att ha blivit utsett till ”Nordens mest inspirerande mötesmiljö”. Inte illa va? Garanterat värt att prova på!

För att läsa mer om detta lilla paradis, klicka här.

hotell lokal1


Dekorationstips: Midsommar

Idag är det midsommarafton och du är antagligen redan i full gång med förberedelserna inför firandet. Här kommer de fyra viktigate tipsen på hur du får till en vacker dukning till midsommarbordet.

1. Blommor! Den allra viktigaste detaljen på midsommarbordet är blommor. Gå ut och plocka ett par buketter ute i naturen eller köp fina matchande arrangemang från närmsta blomsterbutik. Även servetterna får gärna prydas av somriga blommor.

2. Vit bordsduk. På midsommar ska bordsduken gärna vara vit. Vill du få mer färg och liv på bordet kan du välja färgglada blommor, glas och porslin. Men kom ihåg att allt helst ska matcha så håll dig till ett fåtal färger. Blått, rosa, grönt och gult är utmärkta inslag under denna högtid.

3. Engångstallrikar eller porslin? Bjuds det på buffé så räcker det gott och väl med engångstallrikar och bestick. Särskilt om man är ett stort sällskap. Är man däremot inte så många, kanske firar ni endast med den egna familjen, så kan det vara tjusigt med matchande tallrikar i porslin.

4. Håll det enkelt. Under midsommar kan dukning och dekorering vara relativt enkelt. Ibland så stämmer det faktiskt att less is more. Det viktiga under denna dag är inte att imponera på gästerna, utan att ha roligt och njuta av sällskapet! Lägg ner lite extra tid på att hitta på roliga lekar och spel som ni kan underhålla gästerna med under kvällen istället.

download (5)Detta är ett bra exempel på en midsommardukning.


Facienda

Letar du efter en hemtrevlig festlokal? Då ska du ta kontakt med Facienda i Strängnäs. Detta är en festlokal som kan användas till allt från föreläsningar och workshops till fest och bröllop. Facienda var en gång i tiden ett verkstadshus men fungerar alltså numera som event- och festlokal. Byggnaden är väldigt vacker och lokalen är väldigt hemtrevlig. Här kommer du och dina gäster garanterat att trivas.

Faciendas festlokal passar perfekt för födelsedagsfester, firmafester och bröllop. Lokalen är dessutom inte särskilt dyr att hyra. Totalt rymmer Facienda 145 gäster, vilket innebär att du kan styra upp en riktigt stor fest i byggnaden. Perfekt för till exempel företag.

img_9207En oerhört vacker och stämningsfull lokal för dig som vill att dina gäster ska trivas!


Tips på roliga teman

När man styr upp en fest kan det vara kul att hitta på ett roligt tema som gäller både inredning, meny och dress code. Vilken typ av tema man ska välja beror helt och hållet på vad man själv tycker om, hur gästlistan ser ut samt vilken tid på året det är.

Årstidsteman brukar vara riktigt populära och exempel på sådana är till exempel Oktoberfest, Halloweenfest, grill- eller gårdsfest, skärgårdstema, höst- eller vårtema, kräftskiva samt midsommarfest och julfest.

En annan rolig kategori för teman är glam och gala! I denna kategori hittar vi teman som film, casino, James Bond, cocktail och så vidare. Ytterligare ett gäng populära teman till festen är historiska teman som vikingatema, medeltidstema, romartema samt 50- eller 70-talstema. Även filmteman är väldigt populära såsom The Great Gatsby eller Moulin Rouge.

Planerar man ett familjeevent är ett tips att satsa på ett barnvänligt tema såsom tivoli- eller cirkustema, folkparkstema, familjefilmstema eller femkampsaktiviteter.

Förhoppningsvis har dessa tips bidragit till lite nya idéer för dig som planerar att anordna en fest. Tips på hur man får till olika typer av teman kommer i framtiden så det är bara att hålla utkik!


The Great Gatsby-tema.

 


Bra cateringfirmor

Hur hittar man en bra cateringfirma till festen? Jo, genom att först ta reda på så mycket som möjligt om firman. Inom vilket område levererar de? Erbjuder de endast färdiga menyer eller finns möjligheten att skräddarsy en meny? Vad tar de för priser? Hjälper de till med helhetsarrangemang? Fokuserar de mest på företagsfester eller privata tillställningar? Hur länge har de varit i branschen? Och så vidare. Allt detta är sådant som du enklast får svar på genom att besöka firmans hemsida på nätet. Finns det inte tillräckligt med information på hemsidan så har du alltid möjligheten att ringa för att få svar på dina frågor, men en bra cateringfirma har för regel en bra och informativ hemsida.

Exempel på omtyckta cateringfirmor i Stockholm som har snygga och informativa hemsidor är bland annat A Catering, Stochholm Food och Annorlunda Catering.


Inbjudningskort

När du har bestämt dig för vilken typ av fest du vill ha, vilket datum och vart den ska hålla hus är det dags att skicka ut inbjudningskorten.

När det kommer till inbjudning av gäster finns det oändligt många olika sätt att gå till väga. Här kommer jag ta upp de 3 vanligaste sätten.

1. Bjuda in vänner via Facebook

På Facebook kan du skapa ett så kallat ”event” där du kan namnge eventet och bjuda in alla dina Facebookvänner du vill ska komma.
+ Lätt, snabbt och smidigt, dyker upp i kalendern innan eventet går av stapeln
– Alla har inte Facebook vilket kan innebära att någon blir lämnad utanför

2. Skicka ut traditionella inbjudningskort

Traditionella inbjudningskort är alltid uppskattat. Här skickar du ut en personlig inbjudan.
+ Inbjudningskorten är personliga och fint handskrivna.
– Varning för skrivkramp om det handlar om många kort. Se till att du har en okej handstil om du vill att folk ska komma till rätt ställe på rätt dag.

3. Skicka ut email

Ett email kan du göra hur kul eller tråkigt som helst. Här kan du verkligen få ut poängen med festen.
+ Designa ditt eget inbjudningskort, slipp köpa nya Brother bläckpatroner för utskrift av korten, ha roliga animationer.
– Har du inte allas emailadresser har du ett smärre problem. Kollar inte alla sin mail kontinuerligt kanske inte alla får information om din fest i tid.

 


Årsta slott

Vill du ha din fest på ett personligt och intimt ställe samtidigt som det inte ligger allt för långt ifrån Stockholms city?

Då är Årsta slott den perfekta platsen för din fest. I en idyllisk omgivning hittar du Årsta slott, ett vackert slott som erbjuder en modern men samtidigt en klassisk känsla. De har plats för upp till 140 personer och passar därför även till de lite större sällskapen.

Passar till alla typer av fester, födelsedagsfester som bröllopsfester. Vill man besöka slottet innan går det bra. De erbjuder fantastiska måltider i deras världshus, de har restaurang och a la carte.

Välkommen till det vackra Årsta slott.

En billig lokal i Fest eller en vacker, lyxig och kanske inte så billig. Ja vad du än är intresserad av så kan du hitta det här. Allting från lokaler med egen mat eller catering till en festvåning komplett med musikanläggning och restaurang. Allt är möjligt och vi skall försöka lista alla lokaler i Fest här!