Festlokaler – Olika alternativ

Bokade restauranger

kakan

När det gäller att ha fest på restauranger finns det två alternativ. Antingen så kan man boka restaurangen med personal eller så kan man boka restaurangen bara lokalen.
Skillnaden mellan dessa två alternativ är att om du bokar restaurangen med personal så sköter personalen allt från dukning och matlagning till servering, disk och städ. Det är skönt för den som inte har den tiden eller orken det krävs för att själv planera festen med matlagning, dukning och städning efteråt.
Känner man dock att tiden och orken finns så finns det ett annat alternativ och det är att hyra restaurangens lokal. Då man lagar maten själv alternativt tar in en extern cateringsfirma är det lättare att anpassa menyn.

Hotell

hotell

Planerar du en fest som ligger en bit bort kan det vara smidigt att ha själva festen på ett hotell. På så sätt har dina gäster någonstans att bo också när de sista lamporna i festlokalen släcks. Hotell har ofta en bra restaurang och konferenslokaler man kan hyra och nyttja som festlokal

Föreningslokaler

brf

Föreningslokaler är en av de allra vanligaste lokalerna man kan använda som lokal till sin fest. En föreningslokal kan till exempel vara lokalen som tillhör din bostadsförening och de brukar vara ganska lätta att boka. Här får man sköta hela festen själv med förberedelser, mat och städning. Ofta brukar det vara en viss tid man senast får stanna i dessa lokaler så det kan vara bra att kolla upp det innan.

Bygdegårdar

bygde

Det finns många olika bygdegårdar runt om i Sverige du kan hyra för din fest. I vissa bygdegårdar kan du välja om du vill hyra en del av huset eller hela huset. Bygdegårdar är bra när det är många gäster som kommer att komma på din fest då det finns gott om plats i huset och att det oftast finns en trädgård att tillgå. När man hyr bygdegårdar får man räkna med att ordna med mat och städning själv. Du kan även hyra in catering och städhjälp beroende på hur mycket pengar du hade tänkt att lägga ut på din fest.

Stadshuset – Blå Hallen och Gyllene salen

Stadshuset_0

Vad vore väl en bal på slottet när man kan hyra självaste Blå Hallen i Stadshuset i Stockholm? Företag och olika organisationer kan hyra lokalen till olika stora evenemang och fester. Hyr du Blå Hallen har du tillgång till den mellan 17.00 – 01.00. Här anordnar du storslagna fester, vackra banketter och konserter. Lokalen rymmer upp till 1200 personer. Vill du så kan du även hyra Gyllene salen som ligger en trappa upp från Blå Hallen. Denna sal är lite mindre och här ryms det ungefär 600 personer.

Kårhus och nationer

Nations-lund

Är man student eller har kontakter inom studentvärlden är det en häftig upplevelse att ha sin fest med universitetsstudenter på kårhus eller bland de olika nationerna. Nationer och kårhus är studenternas sociala liv och här erbjuds det både fester, diskotek och olika pubar.

Hyra partytält

325993-partytält-paviljong-fest-på-gräsmatta

Vill du anordna en annorlunda fest kan du hyra partytält i olika storlekar och ha din fest ute i naturen. Detta alternativ är behagligast att genomföra under sommartid men det finns även möjlighet att ha sin fest i partytält vid de kallare årstiderna också. Oftast finns det alternativ med att hyra till exempel bord, stolar, belysning och dansgolv när du hyr partytält. Det finns många olika partytält att välja mellan som bland annat drinktält, mässtält, partytält och många fler.

Riddarhuset

19s34-riddarhuset-972

Vill du ha din fest i Riddarhuset gäller det att vara rätt person eller att känna rätt folk. Riddarhuset kan bokas av ättemedlemmar för att användas för olika privata evenemang. Under vardagarna kan även kulturinstutioner hyra Riddarhuset. För att hyra Riddarhuset kontaktar man kansliet och det är särskilda villkor och regler man måste förhålla sig till.