Medelhavsbröllop i Sverige

Drömmer du om ett bröllop vid Medelhavet men inser att det är svårt att flyga ner alla gäster till utlandet finns det alternativ även i Sverige. Ett av dessa är Fulltofta slott som ligger i närheten av Lund i Skåne. Slottet ordnar magnifika bröllopsarrangemang i dess makalösa omgivningar. Där middagen avnjuts är takhöjden hela fem meter och du får själv framföra dina önskemål om dukningen. Det finns även en stor takterass där du kan dansa under stjärnorna – kan det bli mer romantiskt? Utöver detta finns även en slottsträdgård med syrén och tunnlar skapade av växter. Inför fotograferingen är det många som väljer den stora trappen där garanterat även alla gäster kommer med på bild om så önskas. För tillfället är priset 1100 kronor per person och du kan kika på lånepriser om det behövs fär att få ditt drömbröllop. Själva vigselakten kan ske i slottsträdgården men annars ligger Fulltofta kyrka från 1100-talet alldeles i närheten. Kyrkan är otroligt romantisk med välvda tak som är dekorerade med medeltida målningar. För mer information kontakta Fulltofta slott.

Händer med vigselringar och en brudbukett


Vesterlunds Krog

En annorlunda festlokal som är unik och ligger på Blommenhovsvägen i Nyköping är Vesterlunds krog. Ett otroligt charmigt gammalt hus som har anor från 1730. Du hyr lokalen dygnsvis och det är den ideella föreningen Vesterlunds Vänner som förvaltar krogen. Huset i två våningar har en riktigt spännande historia och förutom att ha varit krog har det även varit en vapensmedja samt lokaler för brännvinstillverkning. Det vita gamla stenhuset med gröna fönsterluckor är perfekt för dig som vill arrangera en temafest. Här passar allt till gangsters med lönnkrog, medeltidsfester eller gustavianska eran. Lokalerna passar såklart för födelsedagsfester och bröllop med då det gamla huset är mycket charmigt. Kanske har du nyss köpt ett eget hus av en fastighetsmäklare Nyköping och är på jakt efter en annorlunda halloween-lokal är detta den för dig. När huset byggdes härjade nämligen tuberkulosen i trakten. Hotellet bredvid var ett sanatorium men alla kunde inte inne botas och de döda förvarades i dagens Vesterlunds Krog. Kan det bli bättre inför halloweenfesten?


Xflow – kalas med fart och fläkt

Det kommer allt fler festlokaler att hyra som har ett tema, särskilt i de stora städerna. Att hyra festlokal var tidigare mest vanligt vid bröllop och 50-årskalas men nu har barnkalasen slagit igenom stort. En av dessa lokaler är Xflow som ligger utanför Jönköping. Det är lokaler för parkour men även en mer traditionell hinderbana och det är perfekt för kalas med barn som har spring i benen. Det går även at anlita en personlig instruktör som visar olika tricks och ger tips hur deltagarna kan bli bättre på parkour. Det går inte att köpa dryck eller förtäring på Xflow så det får ni ta mer er själva. Samma sak gäller för girlanger, partyhattar, ballonger och liknande. För dig som anordnar festen kan det vara bra att ta med fina handdukar eftersom det är som ett träningspass. Det går att skriva att festdeltagarna ska ta med sig egna på inbjudningskortet men det är lätt att glömma. Xflow ligger på Herkulesvägen 56 i Jönköping.

Födelsedagstårta med ljus
Man som utövar parkour


Margareta Festvåning i Örebro

Har du skrivit på papper hos din mäklare i Örebro eller kanske vankas det examen- eller bröllopsfest så du är på jakt efter en bra festlokal finns Margareta Festvåning. Det här är en lokal som ligger väldigt centralt, på Drottninggatan, så alla gäster kan lätt ta sig till och från festen. Lokalen tar upp till 130 personer men självklart följs de rekommenderade corona-råden. De kan även bistå med catering och middag till festen och det finns flera olika menyförslag att välja bland. Allt för att det ska passa just din fest. Dukningen i festsalen är långbord och självklart går det att få lämna önskemål om färgtema och liknade för att festen ska bli som du önskar. Förutom festligheter går det att hyra Margareta Festvåning till konferenser och affärsluncher där antalet överstiger tio personer. Företaget drivs av Johan och Veronica Wilhelmsson. Just namnet Margareta kommer från kronprinsessan Margareta som startade Hushållsskolan.

Ljusstakar på dukat långbord
Festdeltagare som skålar


Alla lokaler är viktiga på festen

Den perfekta lokalen är en lokal med samma anda som festen. Inredning och stil är viktigare än vad man kan tro för att få sina gäster att trivas extra mycket. Och vem vill inte att gästerna ska känna sig som hemma? Ett tips är att boka en lokal med ett pampigt badrum. Bäckaskogs slott med en romantisk och klassisk stil med tidstypiska detaljer är ett bra exempel. Toppenrenoverat och nytt eller äldre rustik stil, här finns alla möjligheter att välja. Gästerna behöver någon gång pudra näsan eller fräscha upp sig efter en tur på dansgolvet. Kanske är det just i badrummet det perfekta ljuset för bilden på Instagram finns.

Pampig och festlig ballong


Magasin 9 i Frihamnen

För den som vill ordna en större fest med närhet till centrala Stockholm är Magasin 9 som ligger i Frihamnen ett bra alternativ. Lokalen används både för privata tillställningar och kan hyras för event och mässor. Just den här lokalen är speciellt bra eftersom den enkelt kan anpassas till att passa den fest man ska ordna genom allt från belysning till placering av bord och möbler. Magasin 9 går även att använda som lokal när man ska ordna en kick-off eller ha en rolig företagsfest där man bjuder på allt från öl till mat, portionssnus och välkomstdrinkar.

Gröna och lila ballonger


Att pynta festlokalen på spanskt vis

Temafester blir allt mer populärt oberoende av om man ska fira en 50-åring eller en möhippa. Alla har kanske inte möjlighet att anlita en populär mäklare och köpa en bostad utomlands, men det man faktiskt kan göra är att ordna en fest i favoritlandets tecken. Det går exempelvis att hämta inspiration från den berömda spanska El Carnaval som kännetecknas av färger, rytmer och en massa glitter för att få till den rätta känslan. Numera finns det många partybutiker på nätet där man säljer billiga dekorationer som kan användas för alla slags festliga tillfällen. Faktum är att just dekorationerna på en fest gör mycket för själva upplevelsen. Att planera festlokalens utseende kommer således därför att göra att tillställningen får det där pricken över i:et som man önskar ge den. Väljer man ett spanskt tema kan man också välja att servera spanska maträtter så att hela festen känns enhetlig.

Färgglad konfetti flyger i luften


Festlokaler med lantlig anda

En festlokal i Stockholm som passar både för bröllop och andra fester är Rosenhills Trädgård och Musteri på Ekerö. Den här lokalen ligger väldigt vackert belägen på landet, med hästhagar i närheten och ett stort växthus på gården. Hela området går i en väldigt lantlig anda och man har valt att göra om en stor lada till en festlokal. Lokalen går att boka för privata evenemang men man är är även välkommen att besöka den för att ta en kopp kaffe när den inte är abonnerad. Att sitta på verandan i en av korgstolarna och läsa en bok som man hittat via denna länk är en riktig vardagslyx. På gården finns det dessutom flertalet olika aktiviteter man kan underhålla sig med, så lokalen passar både för vuxna och barn. Det går antingen att boka det stora växthuset på gården för sin fest, eller att välja att vara inne i själva ladan. Rosenhills Trädgård och Musteri har dessutom eget kök och kan bistå med mat och dryck inför festen enligt de önskemål man har.

Väggen på ett växthus


Flottsbro Värdshus i Huddinge

Flottsbro Värdshus i Huddinge

Här finns länets högsta skidbacke och en läcker festlokal. Det här är ett härligt naturbad, bastuflotte, vandringsleder, lekplatser och många andra friluftsmöjligheter som är öppna för dig året runt! Flottsbro är inte bara ett friluftsområde utan här finns även attraktivt boende för turister på Stockholm SweCamp Flottsbro. Här erbjuds uthyrningsstugor i många storlekar och prislägen samt en stor campingplats med fullservice hela året. Vi erbjuder också festlokaler för ditt pary.

En fin bild på Flottsbor världshus, festlokal i Huddinge.


Pynta festlokalen med rätt belysning

När ni har hittat den festlokal ni vill hyra kan ni med många medel göra den mer personlig genom att exempelvis använda er av belysning. Att investera i ljusslingor som drivs med batterier gör det möjligt att skapa en mysig och välkomnande känsla i lokalen och genom att kombinera ljusslingor med tända ljus på borden hjälper er skapa den perfekta belysningen. Att tänka på belysning är viktigt oavsett vilken slags fest man ordnar. Rätt ljussättning vid ett bröllop, en studentfest eller när man ordnar en tillställning för att fira att man hittat rätt bostad i Norrtälje gör mer än man kan ana.

Ljusslinga i grönt

En billig lokal i Blandade lokaler eller en vacker, lyxig och kanske inte så billig. Ja vad du än är intresserad av så kan du hitta det här. Allting från lokaler med egen mat eller catering till en festvåning komplett med musikanläggning och restaurang. Allt är möjligt och vi skall försöka lista alla lokaler i Blandade lokaler här!