festlokal i tällberg green hotel

festlokal i Tällberg

festlokal i tällberg green hotelOm Green Hotel

Hos Green Hotel kan du fira allt ifrån födelsedags kalas, konfirmation, dop, bröllop eller annan högtid. Här finns flera festlokaler för både små och stora sällskap. Hotellet ligger på en av de vackraste platserna i Tällberg. Högt beläget med en magnifik utsikt över sjön Siljan. Green Hotel har varit en mötesplats för celebriteter, och större evenemang sedan 1947.  Här kan du äta, dricka och njuta med utsikt från terrasserna, salongerna eller matsalen. Bröllop och fest är självklara arrangemang för hotell och här kan du anordna en fest för upp till 180 gäster. Hotellet kan hjälpa till med dekoration, musikunderhållning eller DJ. Du kan även beställa barnpassing ifall det skulle finnas behov för det. Behöver du övernattning finns här plats för ca 200 gäster. Varje rum har en unik personlighet. Flera av rummen har utsikt över Siljan och en del rum har öppen spis och bubbelbad. Alla rum har egen dusch, toalett och tv.

Gör ett besök i konstmuseet Greenverket, museet inrymmer familjen Börjesons privata konstsamling med verk av bland andra Anders Zorn, Carl Larsson, Picasso, Chagall, Maria Boerendonk Börjeson.

Köksmästare Morten Paulsen komponerar menyer efter säsong med rena råvaror och höga smaker, tillagat med kärlek i varenda munsbit.

Vår köksmästare Morten Paulsen komponerar menyn efter de råvaror säsongen har att erbjuda. Köket blandar traditionell svensk matkultur med stänk av Medelhavet och tidens kryddor.

Green Hotel deltar i Mat Runt Siljan som innebär att vi prioriterar råvaror producerade i Siljansbygden. Det gör vi för att främja öppna landskap, kortare transporter, nyetablering och för att öka förståelsen för sambandet mellan miljö och hälsa.
Att du får det bästa på tallriken är därför ingen tillfällighet. Det är ett omsorgsfullt, medvetet val till nytta och glädje för alla.

På sommaren har vi vår utepool, den enda i Tällberg, öppen.
Vill du mysa lite extra rekommenderar vi vårt utomhusbubbelbad ”bubblan”, den bokar du privat i 30 minuter, pris 150 kr per person. Ni sitter skönt om ni inte är fler än 6 personer.

Vi har många sällskap både stora och små som kommer till oss om och om igen. Familj och vänner samlas när det är dags för bröllopsdag, födelsedag eller bara för att träffas och umgås. Här kan alla koppla av och bara vara, vi sköter resten. Här finns flera matsalar med plats för både det stora och lilla sällskapet. Vi har menyer för alla smaklökar och vi skräddarsyr gärna meny och vinpaket efter eget önskemål.

hyra festlokal i Malung Värdshuset Lugnet

Festlokal i Malung

hyra festlokal i malung

Festlokal i Malung – Värdshuset Lugnet

Ska ni fira bröllop, dop, födelsedag eller annan tillställning och söker festlokal i Malung är Värdshuset Lugnet ett utmärkt alternativ. Här kan ni fira er tillställning i en oförglömlig miljö. Den vackra herrgården är ett familjehotell och ligger precis invid Västerdalälven i en storslagen natur. Här presenteras en mysig atmosfär med nyrenoverade lokaler med plats för upp till 80 personer. I restaurangen serveras god mat med råvaror från svenska producenter. Kökschefen hjälper gärna till att ordna en meny till festen om så önskas. Värdshuset Lugnet erbjuder en familjär känsla som gör att du får en trevlig och avkopplande upplevelse på din fest. Behöver du boende finns flera alternativ att välja på. Här erbjuds både hotellrum, lägenhet, stuga eller större semesterstuga med plats för upp till 12 personer. Läs mer på Värdshuset Lugnet.

 

festlokal i tällberg klockargården

Festlokal i Tällberg

festlokal i tällberg

Festlokal i Tällberg – Klockargården

Om du planerar en fest och letar festlokal i Tällberg, så har Klockargården flera festlokaler att bjuda på. Det här charmiga hotellet ligger mitt i Siljansbygden i Dalarnas vackra natur. Här kan du fira din fest med äkta dalakänsla. Hotellet har följande lokaler att välja på;

 • 6 konferenslokaler
 • Stor konferenslokal med 350 sittplatser
 • Mellanstor konferenslokal med 180 sittplatser
 • Mindre grupprum
 • Matsal med plats för upp till 90 gäster
 • Kultursalongen som är en nöjeslokal med plats för 250 sittplatser vid långbord inklusive en scen.
 • Lobby & bar ca 30 sittplatser
 • Gillestuga 25-50 sittplatser
 • En tältsalong (under vår och sommarsäsongen) med plats för upp till 500 personer inklusive scen.

Om du planerar en bröllopsfest har Klockargården lång erfarenhet av att anordna bröllop. Hotellet kan erbjuda allt från transporter med häst & vagn eller släde, till musik, dans och underhållning. I Tällberg finns en liten församling med en egen präst. Prästen erbjuder vigsel inomhus eller utomhus i Tällberg.

Om ni behöver övernattning har hotellet totalt 42 sovrum, varav 15 rum är minisviter med bubbelbad, 18 rum dubbelrum, 5 familjerum samt 3 enkelrum.

Läs mer om Klockargården här.

 

 

 

 

festlokal i söderbärke

Festlokal i Söderbärke

festlokal i söderbärke

 

Festlokal i Söderbärke – Bergmansgård Tolvsbo

För er som ska fira en högtid och letar festlokal i Söderbärke, finner ni charmiga Bergmansgård Tolvsbo till ert förfogande. Hotellet drivs av ett par från Holland, Roswitha Roijn och Fridus Vis. Här får ni en personlig och familjär service med möjlighet till många olika aktiviteter under er vistelse. Tolvsbo ligger vackert precis vid en stor sjö och har en egen brygga där man kan bada och paddla kanot.

Festlokalen är belägen i en gammal ladugård och har plats för upp till 100 gäster. Hotellet rymmer 50 hotellgäster. I närheten finns 2 kyrkor, Söderbärke kyrka, och träkyrkan Malingsbo, St Annas Kapell.

Till festen kan hotellet anordna följande;

 • Välkomstdrink
 • Två rättersmiddag 550-650kr/person
 • Tre rättersmiddag 650-750kr/person
 • Buffé 450-550kr/person
 • Dryck. Hotellet har fullständiga rättigheter.

Behöver ni övernattning har Tolvsbo 22 individuellt och persoligt inredda hotellrum med dusch och toalett. Hotellet erbjuder även, bastu, utomhus jacuzzi och massage om så önskas.

Läs mer om Tolvsbo här.

 

 

 

hyra festlokal i smedjebacken - barken konferens

Festlokal i Smedjebacken

hyra festlokal i smedjebacken - barken konferens

Festlokal i Smedjebacken – Barken Konferens Hotell & Nöje

För dig som letar efter en festlokal i Smedjebacken kan Barken Konferens vara något att fundera på. Här kan du fira allt ifrån bröllop, konfirmation, student, kick-off, eller annan högtidsdag med en storslagen vacker natur inpå knuten. Konferensanläggningen är belägen precis vid Barkens strand i södra Dalarna. Fira med dina vänner i hotellets fina matsal, utomhus på verandan, eller i ett fint dekorerat tält om du hellre vill det. Om du behöver underhållning eller annat event till festen, hjälper hotellet till att ordna detta. Du kan även få hjälp med transport till och från hotellet.

Barken Konferens har även andra faciliteter som;

 • En motordriven bastuflotte som kan ta ditt sällskap ut på en tur på sjön. På flotten finns även en liten bastu och en veranda med badstege så att du och ditt sällskap kan ta ett dopp i vattnet. Båten rymmer 15 personer/tur.
 • En sjösauna på 90 kvm med en rymlig veranda.
 • Hot Tub, ett vedeldat träbadkar ute på en brygga som rymmer 8 personer per sittning.

Behöver ni hjälp att komponera ihop en meny till er fest kan hotellet hjälpa er med detta. Kökspersonalen arbetar med säsongens råvaror och strävar efter att hitta de finaste råvaror till sitt kök.

Kontakta Barken Konferens för mer information.

 

 

 

 

 

hyra festlokal i sälen

Festlokal i Sälen

 

Festlokal i Sälen – Restaurang Appetito

Om du söker en festlokal i Sälen kanske Restaurang Appetito kan vara ett alternativ? Denna läckra italienare i fjällmiljö, ligger mitt i Sälenfjällen, endast några hundra meter från Sälens fjällkyrka. Restaurangens festlokal rymmer upp till 70 sittande gäster. Med tanke på närheten till fjällkyrkan är den här restaurangen ett perfekt alternativ för bröllopsfesten eller varför inte konfirmationsfesten? Lokalen andas lite dalastil, men presenterar även influenser från Italien.

Hos Appetito blir ni bemötta av en familjär och varm stämning och här hittar ni de traditionella italienska måltiderna som Antipasti, Primi-Piatti, Secondi piatti, Formaggi, samt Dolci. Här finns även en generös vinlista att välja på. Personalen hjälper dig gärna att komponera ihop en lämplig meny till din fest.

Läs mer om Appetito här.

 

 

 

hyra festlokal i rättvik

Jöns Andersgården

Jöns Andersgården hyra festlokal i Rättvik

 

Om Jöns Andersgården

Hos Jöns Andersgården kan du fira din fest i vackra lokaler omgivet av en vacker natur och med en otrolig utsikt över sjön Siljan. Här finns alla möjligheter att fira oavsett om ni är 2 eller 50 personer. Personalen hjälper dig med all planering och komponerar din dag utifrån dina önskemål. Jöns Andersgården har 2 festlokaler att bjuda på;

 • Siljansros ligger tvärs över gården och är hotellets konferens och festlokal. Lokalen passar både för mindre och större sällskap för upp till 60 personer och är smakfullt inredd i ljusa färger, dala målningar i taket och har stora fönster med ett underbart naturligt ljusinsläpp.
 • Spisrummet ligger i restaurangbyggnaden och passar perfekt till mindre sällskap med upp till 12 personer.  Härifrån har ni en fantastisk utsikt över Siljan och Rättviken med Långbryggan och Rättviks Kyrka.

Restaurangen rymmer upp till 45 sittplatser och här serveras maten från grunden med en förkärlek till Italien där fokus har lagts på det bästa av råvaror. Här erbjuds även catering inklusive alkoholhaltig dryck om så önskas,  till både mindre och större sällskap.

Önskar ni övernattning till er tillställning finns här totalt 28 bäddar i charmiga och unika rum. Hotellet har även en stor vedeldad badtunna för upp till 10 personer beläget på en solterrass med en otrolig utsikt över Siljan och precis i anslutning till en bastu.

Den här vackra gården har anor sedan 1500-talet. Hit har gäster färdats för avkoppling och njutning av fantastisk matlagning sedan en lång tid tillbaka. Personalen bakom Jöns Andersgården är en ung trio barndomsvänner som arbetat inom hotell och restaurangbranschen på olika håll i Skandinavien. Hotellet drivs med stort engagemang och service. Jöns Andersgården håller öppet under sommarhalvåret från maj till och med oktober. Läs mer på hotellets egna hemsida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyra festlokal i Orsa vandrarhemmet Fredshammar

Festlokal i Orsa

 

hyra festlokal i orsa fredshammar

Festlokal i Orsa – Vandrarhemmet Fredshammar

Om ni vill fira en fest som bröllop, födelsedagsfest, dop, konfirmation eller någon annan tillställning och söker en lämplig festlokal i Orsa trakten, kan Vandrarhemmet Fredshammar vara ett alternativ. Här får ni ett personligt bemötande till bra priser. Vandrarhemmet drivs av nyblivna pensionärer som med passion och personlig service kan erbjuda det lilla extra. Hos Fredshammar kan ni välja mellan 2 olika festlokaler;

 • Salongen i Fredshammars herrgård är en vacker festlokal i herrgårdsmiljö och behöver du laga mat till dina gäster finns ett restaurangkök i rummet intill. Det finns även en stor terrass som är perfekt lämpad till välkomstdrinken för era gäster.
 • Ladugårdslogen är perfekt om ni planerar en större tillställning som t ex bröllop. Den här festlokalen rymmer upp till 250 personer och här finns även en scen ifall ni planerar att ha uppträdanden. I denna festlokal finns ett extra rum med kylskåp, utrymme att koka kaffe och för att diska.

Önskar ni övernattning har ni flera olika boenden att välja på;

 • Långkatesen – är en större byggnad som har sovplatser för ca 50 gäster. Det här charmiga huset har vackra rum med gamla golvtiljor, timrade väggar och gamla eldstäder som ger atmosfär.
 • Lyckan – är ett vackert rött hus som har utsikt över Oreälven. På nedre botten finns 2 rum med 2 bäddar i varje rum samt en egen toalett.  På övre plan finns 4 sovrum med 5 bäddar i varje rum och toalett i den gemensamma hallen.
 • Lillstugan – är ett mindre hus som ligger lite avsides och som har en vacker utsikt över ängar och skog. Det här huset rymmer 2 personer i ett rum och 4 personer i rummet intill. Varje rum har eget självhushåll och egen toalett.

Om ni vill veta mer om denna festlokal i Orsa, besök Vandrarhemmet Fredshammars hemsida.

 

 

 

 

 

festlokal i mora moraparken

Moraparken

festlokal i mora moraparken

Moraparken

Moraparken är en del av Grönklittsgruppen och består av både hotell, stugby och camping, beläget mellan Österdalälven och Skepphusviken strax utanför Mora. Här finns 73 hotellrum i markplan, samt fullt utrustade parhus och enskilda stugor. I hotellbyggnaden finns en stor och trevlig frukostmatsal, sällskapsrum samt bastu med relax. Restaurangen ligger i en intilliggande byggnad. Hos Moraparken har du möjlighet att anordna konferenser eller andra företags fester som kick-off. Här finns 9 lokaler i olika storlekar varv den största rymmer upp till 450 personer. Välj mellan olika konferens paket som t ex:

 • Dagkonferens paket
 • Lunch till lunch konferens
 • Zornpaketet

Vill ni fira det lilla extra som en födelsedag eller liknande, hjälper hotellet gärna till med att anordna en extra aktivitet eller bjudning för detta. Behöver ni anordna aktiviteter finns här ett bra utbud som älgsafari, bowling, kanotpaddling och vandring. Mer information hittar du på Moraparken. 

 

 

hyra festlokal i ludvika folkets hus

Festlokal i Ludvika

hyra festlokal i ludvika

Festlokal i Ludvika – Folkets hus

Planerar du födelsedagskalas, dop, konfirmation, eller annan tillställning och behöver en festlokal i Ludvika centrum kan du hyra detta på Folkets hus. Här finns flera olika lokaler i olika storlekar beroende på hur stort sällskap du har. Väljer du självhushåll och behöver hyra bord och stolar, finns detta att boka. Vill du hellre slippa servering och städning, går även detta att ordna genom Folkets hus. Om du planerar en stor tillställning finns här en festlokal som rymmer upp till 250 sittande personer. Här finns även konferens möjligheter, där den största lokalen rymmer upp till 394 personer. Mer information finner du på Folkets Hus hemsida.

 

En billig lokal i Dalarnas län eller en vacker, lyxig och kanske inte så billig. Ja vad du än är intresserad av så kan du hitta det här. Allting från lokaler med egen mat eller catering till en festvåning komplett med musikanläggning och restaurang. Allt är möjligt och vi skall försöka lista alla lokaler i Dalarnas län här!