Mat

mat

Ska du servera mat på festen? Härligt. Det första du bör tänka på är att det ska finnas plats i lokalen för att kunna ställa ut stolar och bord till alla gäster. Sedan måste du bestämma vilken typ av bestick, tallrikar och glas du ska använda dig av. Smidigast är att använda sig av plast- och pappersprodukter men vid de finare tillfällena passar det sig bättre med porslin och fina bestick. Finns det serveringsalternativ i festlokalen kan det också vara en bra lösning.

Ska du anlita en cateringsfirma eller ska du ordna med maten själv? Det är fråga nummer två. Att anlita en cateringsfirma tycker jag personligen är den absolut smidigaste lösningen men det kostar en liten slant. Annars kan man själv laga all mat alternativt ha ett så kallat knytis där alla tar med sig en eller ett par maträtter till festen som alla gäster får smaka av.

Sen kommer frågan om du ska ha serveringspersonal eller om era gäster ska betjäna sig själva. Detta beror på vilken typ av fest det är respektive vilken mat som serveras. Serverar du en buffé är det lättast att man serverar sig själv. Tänk då på att ha ett smart system första gången alla ska gå och ta mat. Det blir lätt kö så försök att hitta en lösning som gör mathämtningen så enkel som möjligt.