Alla lokaler är viktiga på festen

Den perfekta lokalen är en lokal med samma anda som festen. Inredning och stil är viktigare än vad man kan tro för att få sina gäster att trivas extra mycket. Och vem vill inte att gästerna ska känna sig som hemma? Ett tips är att boka en lokal med ett pampigt badrum. Bäckaskogs slott med en romantisk och klassisk stil med tidstypiska detaljer är ett bra exempel. Toppenrenoverat och nytt eller äldre rustik stil, här finns alla möjligheter att välja. Gästerna behöver någon gång pudra näsan eller fräscha upp sig efter en tur på dansgolvet. Kanske är det just i badrummet det perfekta ljuset för bilden på Instagram finns.

Pampig och festlig ballong


Magasin 9 i Frihamnen

För den som vill ordna en större fest med närhet till centrala Stockholm är Magasin 9 som ligger i Frihamnen ett bra alternativ. Lokalen används både för privata tillställningar och kan hyras för event och mässor. Just den här lokalen är speciellt bra eftersom den enkelt kan anpassas till att passa den fest man ska ordna genom allt från belysning till placering av bord och möbler. Magasin 9 går även att använda som lokal när man ska ordna en kick-off eller ha en rolig företagsfest där man bjuder på allt från öl till mat, portionssnus och välkomstdrinkar.

Gröna och lila ballonger


Att pynta festlokalen på spanskt vis

Temafester blir allt mer populärt oberoende av om man ska fira en 50-åring eller en möhippa. Alla har kanske inte möjlighet att anlita en populär mäklare och köpa en bostad utomlands, men det man faktiskt kan göra är att ordna en fest i favoritlandets tecken. Det går exempelvis att hämta inspiration från den berömda spanska El Carnaval som kännetecknas av färger, rytmer och en massa glitter för att få till den rätta känslan. Numera finns det många partybutiker på nätet där man säljer billiga dekorationer som kan användas för alla slags festliga tillfällen. Faktum är att just dekorationerna på en fest gör mycket för själva upplevelsen. Att planera festlokalens utseende kommer således därför att göra att tillställningen får det där pricken över i:et som man önskar ge den. Väljer man ett spanskt tema kan man också välja att servera spanska maträtter så att hela festen känns enhetlig.

Färgglad konfetti flyger i luften


Festlokaler med lantlig anda

En festlokal i Stockholm som passar både för bröllop och andra fester är Rosenhills Trädgård och Musteri på Ekerö. Den här lokalen ligger väldigt vackert belägen på landet, med hästhagar i närheten och ett stort växthus på gården. Hela området går i en väldigt lantlig anda och man har valt att göra om en stor lada till en festlokal. Lokalen går att boka för privata evenemang men man är är även välkommen att besöka den för att ta en kopp kaffe när den inte är abonnerad. Att sitta på verandan i en av korgstolarna och läsa en bok som man hittat via denna länk är en riktig vardagslyx. På gården finns det dessutom flertalet olika aktiviteter man kan underhålla sig med, så lokalen passar både för vuxna och barn. Det går antingen att boka det stora växthuset på gården för sin fest, eller att välja att vara inne i själva ladan. Rosenhills Trädgård och Musteri har dessutom eget kök och kan bistå med mat och dryck inför festen enligt de önskemål man har.

Väggen på ett växthus


Flottsbro Värdshus i Huddinge

Flottsbro Värdshus i Huddinge

Här finns länets högsta skidbacke och en läcker festlokal. Det här är ett härligt naturbad, bastuflotte, vandringsleder, lekplatser och många andra friluftsmöjligheter som är öppna för dig året runt! Flottsbro är inte bara ett friluftsområde utan här finns även attraktivt boende för turister på Stockholm SweCamp Flottsbro. Här erbjuds uthyrningsstugor i många storlekar och prislägen samt en stor campingplats med fullservice hela året. Vi erbjuder också festlokaler för ditt pary.

En fin bild på Flottsbor världshus, festlokal i Huddinge.


Pynta festlokalen med rätt belysning

När ni har hittat den festlokal ni vill hyra kan ni med många medel göra den mer personlig genom att exempelvis använda er av belysning. Att investera i ljusslingor som drivs med batterier gör det möjligt att skapa en mysig och välkomnande känsla i lokalen och genom att kombinera ljusslingor med tända ljus på borden hjälper er skapa den perfekta belysningen. Att tänka på belysning är viktigt oavsett vilken slags fest man ordnar. Rätt ljussättning vid ett bröllop, en studentfest eller när man ordnar en tillställning för att fira att man hittat rätt bostad i Norrtälje gör mer än man kan ana.

Ljusslinga i grönt


Fest för långväga gäster

Världen i dag verkar ha krympt en hel del, eftersom de flesta av oss är bekanta med människor som bor utanför Sverige. Nyköping har ett bra läge för både nära och långväga gäster, eftersom det är så lätt att ta sig dit. Det är nära till flygplatsen, som ligger knappt en mil bort och som har bra förbindelser till många europeiska städer. När gästerna har kommit till flygplatsen är det enkelt för dem att ta sig till festlokalen i Nyköping med taxi, hyrbil, tåg eller buss. Om du vill festa internationellt, är Nyköping ett bra val.

Siluett av ett flygplan och människor


Festlokaler i Nyköping

En av den svenska historiens mest kända fester är Nyköpings gästabud när kung Birger skulle fira jul tillsammans med sina bröder men det hela slutade i tragedi. Slottet finns kvar men det är i dag ett museum. Vill du däremot fixa en oförglömlig fest så kan Nyköping erbjuda många andra festlokaler, även i slottsmiljö. Går du i giftastankar och vill bosätta dig i vackra Nyköping finns Stjärnholms slott att boka. Det här är en gammal gård som förmodligen fanns redan under Nyköping Gästabud men själva slottet uppfördes först på början av 1700-talet efter att en brand förstört de ursprungliga byggnaderna. Rokokon går igen i festlokalerna och är som klippt och skuren för ett romantiskt bröllop. Träffen är en annan lokal om du är ett större sällskap på upp till 1200 personer. Stilen på lokalen är retro och passar rockabilly-fester bland annat. Du kan givetvis dekorera efter eget behag – kanske du är sugen på att bygga upp och återskapa kulisserna för Nyköpings gästabud?

En tjej med rockabilly-kläder


Hitta rätt festlokal

Festlokaler kan vara ett gissel att hitta, ibland är det nästan enklare att hitta en lägenhet i Gävle än att hitta en bra lokal. Det största misstaget de allra flesta gör är att de börjar leta efter en lokal alldeles för sent. Ska du ha tag i en lokal, och vill ha lite att välja mellan, gäller det att vara ute minst ett halvår i förväg. Ska festen vara någon gång mellan maj och september måste du börja leta minst ett år i förväg. Det låter krasst men det är den bistra sanningen för så gott som alla vill fira bröllop och andra högtidsdagar när det är ljust och varmt ute. På vinterhalvåret är det lite lättare men även här gäller att om du vill ha ett par olika alternativ så gäller är det bättre att vara ut i tid än för sent. Rätt lokal kan göra skillnad som natt och dag för festen.


Festvåningar i Stockholm som erbjuder bröllopspaket

Att arrangera bröllop kräver ofta det där lilla extra och det är inte alla festvåningar som erbjuder bröllopspaket. Några favoriter bland festlokalerna som arrangerar bröllopsfester är Rosendals Wärdshus på Djurgården, Restaurang Mynchen på Söder Mälarstrand samt Myntkrogen i Gamla Stan. En annan festlokal som på senare år fått gott rykte som bröllopsfestarrangör är Luma Festvåning i Hammarby Sjöstad. Eller vad sägs om att fira bröllop mellan pampiga fönsterväggar med utsikt mot Kaknästornet såväl som Danviksbron? Lokalerna innefattar också en exklusiv uteplats samt goda möjligheter till olika typer av musikunderhållning. De största lokalerna rymmer 300 personer. Det finns dessutom gott om privata utrymmen för den som vill fixa smink och hårvård på plats. När det gäller maten kan man välja mellan 3-rätters, bufféer eller enklare mingelmat. Drycken förbeställs från festvåningens populära bar Eatery. Förutom bröllopsfester så kan man även hyra Luma Festvåning till mindre fester och event. Lokalen erbjuder också flera konferensrum för den som vill kombinera nytta med nöje.