Delikat efterrätt till din fest


Hem » Lokaler » Delikat efterrätt till din fest hyra festlokal i alfta sorängs byalag

Jag vart så sugen på att baka och för mig passade det perfekt precis just nu. Vi ska ha en födelsedagsfest för min fru om 2 helger och jag vill så gärna överraska alla gäster med en smarrig efterrätt.

Så, gott folk, jag hittade ett recept på chokladfondant med torkad frukt på alltommat.se som jag bestämde mig för att testa på att göra. Alla älskar ju chokladfondant och med den härliga fruktkompotten fick den en härlig twist.

Receptet lyder:

Ingredienser:
150 g mörk choklad
150 g smör
3 ägg
3 äggulor
2 dl socker
1 dl mjöl

Fruktkompott:
250 g torkad frukt (exempel på frukt: äpple, aprikos, katrinplommon)
4 dl vatten
1 dl socker
1 vaniljstång
1 kanelstång

Tillbehör till Chokladfondant:
Vispgrädde

Så här gör du:

Fruktkompotten:
Blanda vattnet och sockret i en kastrull och koka upp. När det kokar tillsätter du vanilj- och kanelstången och låter det få koka i ungefär 3 – 4 minuter. Ta bort från plattan och tillsätt den torkade frukten. Låt allt kallna och låt sedan allt stå och dra sig i 1-2 timmar. Detta för att frukten ska få ordentligt med smak.

Chokladfondant:
Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Smält sedan chokladen och smöret i en kastrull, glöm ej att röra om under smältningen! När chokladen och smöret har smält tar du kastrullen åt sidan och tillsätter äggen, äggulorna, sockret och mjölet och rör om detta till en jämn smet. Fördela smeten i portionsformar på ca 1 dl. För in plåten i mitten av ugnen och grädda i cirka 16-18 minuter (OBS! Glöm ej att de inte ska vara genomgräddade). När de är klara tar du genast bort dem från plåten och serverar med fruktkompotten och den vispade grädden.

Vad tror ni? Jag tycker det lät helt fantastiskt. Och jag vet hur mycket frugan älskar choklad.

This entry was posted in Fest.